XIII Общински преглед „Спорт и танци – за здраве и дълголетие“ в Попово

На 31 май за поредна година квартал Сеячи, гр. Попово, събра в едно младостта и мъдростта на поколенията. XIII Общински преглед „Спорт и танци – за здраве и дълголетие“ е посветен на Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спорта. Прегледът популяризира ролята на физическите движения за добро здраве, висока работоспособност и дълголетие, като в него се включиха пенсионерските клубове на територията на общината, читалищни колективи, училищни състави, както и гости от градовете от Шумен и Кубрат.

Кметът на община Попово – д-р Людмил Веселинов, приветства участниците и им пожела успехи и усмивки. Събитието бе уважено и от Йорданка Георгиева – Народен представител в 49-ото Народно събрание, която връчи наградите на отличените участници.

Общинският преглед се организира от Кметство – кв. Сеячи, НЧ „Съзнание-1907” – кв. Сеячи, със съдействието на Община Попово и Дом на културата „Димо Коларов“ – гр. Попово.

За доброто настроение допринесоха изпълненията на Йорданка Варджийска и Райко Кирилов, както и малките танцьори от СКСТ „Марина балет“.

Тричленно жури с председател Петя Габровска, по чиято инициатива се провежда събитието и членове – Станимир Иванов – хореограф и художествен ръководител на ПДЮТА „Северняче“ и Петър Кирилов – певец и председател на Сдружение за фолклор „Цветница“, оцени танцовите композиции и спортните умения на участниците, като всички отличени получиха грамоти и медали.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе