3 пожарни гасиха голям пожар в стопанския двор на Подгорица

5 сгради и 350 декара с пшеница са спасени от огъня благодарение на бърза професионална реакция на екипи на РСПБЗН-Търговище на получен вчера в 13,28 ч сигнал за възникнал пожар в сухи треви в стопанския двор на птицеферма в с. Подгорица, община Търговище.

На място е било установено, че огънят се е разпространил на голяма площ(около 150 000 кв м) и е обхванал и гъсти храсти в непосредствена близост до птицефермата. Работата на терен на екипите е била затруднена  от силен вятър, който е сменял посоката си, както и от липсата на вода в населеното място през този период от годината. Използвани са 3 противопожарни автомобила.

За ликвидиране на пожара са помогнали и служители от Държавно горско стопанство-Търговище, както и хора от местната гасаческа група в селото. Полицейски служители временно са регулирали движението на МПС на пътя гр. Търговище-гр. Попово в участъка с цел гарантиране безопасността на екипите, осъществяващи пожарогасене. За гасенето на  огъня са използвани около 30 000 л вода. Благодарение на своевременната професионална намеса на пожарникарите и доброто взаимодействие с гореспоменатите органи от огъня са били спасени 5 сгради(две от които – пълни с птици) и 350 декара посеви пшеница.

Служители на същата служба са погасили без преки загуби и пожар, възникнал в отпадъци в промишлената зона на гр. Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе