Извънредно заседание на Областна администрация за опасността на кръстовището на главен 51 и ул.“Асен Златаров“ в Попово

В петък в Областна администрация Търговище бе проведено извънредно заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, председателствана от областния управител на област Търговище Гюрсел Хасанов. Поводът за извънредното заседание бе постипило от Деан Русев, общински съветник в Общински съвет – Попово и представител на група граждани от Попово искане, касаещо изграждане на маркировка и монтиране на камера за скорост на кръстовището на главен път 51 и ул.“Асен Златаров“ /III-204/ в гр.Попово.

В заседанието взеха участие още заместник областният управител на област Търговище Гергана Цонева, кметът на Община Попово д-р Людмил Веселинов, представители на Областно пътно управление, на ОД на МВР – Търговище и на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Системните проблеми, свързани с пътнотранспортния травматизъм в пътния участък налага необходимостта от спешни и адекватни мерки, с цел предотвратяване на последващи инциденти и намаляване на скоростта на водачите на МПС, преминаващи по този път.

Проблемът бе обстойно разгледан по време на заседанието и бяха обсъдени конкретни предложения от институциите, имащи отговорността и правомощията да съдействат.

Членовете на комисията единодушно гласуваха, през следващата седмица да бъде свикана Ведомствена комисия, която да определи по законоустановения ред къде точно да бъде поставена камера на пътния участък.

Ще бъде поставен и пътен знак Е- 24, обозначаващ контрол с автоматизирани технически средства или системи.

До началото на месец септември 2024 г. ще бъде положена шумна маркировка на опасния участък, за което към настоящия момент тече процедура по изпълнение.

По време на заседанието бе обсъдено и поставянето на гъвкави препятствия в най-кратки срокове със съдействието на Община Попово.

Членовете на Областната комисия по безопасност на движението бяха категорични, че ще съдействат за разрешаване на проблема, с цел намаляване на пътния травматизъм и скоростта на водачите, управляващи МПС в района.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе