Приключи едноседмична акция за контрол на скоростта на пътя, над 1000 нарушения са установени в област Търговище

Снимка: МВР

От 5 до 11 август т. г на територията на цялата страна бе проведена специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тя бе част от календара на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ROADPOL. В хода й аналогични проверки се извършваха едновременно във всички страни-членки на европейската мрежа. Основната цел на превантивната акция бе ограничаване на предпоставките за ПТП чрез осъществяване на засилен контрол върху скоростните режими на МПС.

Данните на ГД „Национална полиция“ сочат, че от началото на годината до края на юли на територията на страната са настъпили 3993 тежки пътнотранспортни произшествия (ТПТП). От всички настъпили тежки произшествия 3765 са в резултат на допуснато от водачи нарушение (94%). От тях поради несъобразяване на скоростта са настъпили 910 катастрофи, при които са загинали 57 и са ранени 1151 души.

За горепосочения период от време при извършените от тях проверки, в които са използвани всички налични технически средства за контрол на скоростта, екипите униформени служители на ОДМВР-Търговище са установили общо 1094 нарушения на скоростните режими от страна на водачи на МПС по улиците и пътищата в областта. По време на превантивната акция са констатирани 635 нарушения за скорост извън населените места на областта, и 459 – в населените й места.  В хода на  проверките е установен и един случай на притежание на наркотично вещество, както и лице, обявено на издирване.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе