Планирано спиране на водата в Търговище на 18 септември заради присъединителни дейности към нов водопровод

„ВиК“ ООД Търговище уведомява своите клиенти, че на 18.09.2024г. ще бъде довършена присъединителната връзка от съществуващия към новоизграден довеждащ водопровод за гр.Шумен, гр. Търговище и гр.Велики Преслав. Присъединителната връзка от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод ще бъде изпълнена от фирмата – строител в присъствието на представители на „ВиК“ ООД Шумен и „ВиК“ ООД Търговище.

В тази връзка на 18.09.2024г. от 06:30 до 19:30 часа се предвижда спиране на водата от язовир „Тича“, поради което се предвиждат планови организационни мерки свързани с поетапно ограничаване на водоподаването на обособени части от вътрешната водопроводна мрежа на гр. Търговище, както и на захранваните с вода от водоснабдителна система „Тича“ населени места.

Ще бъдат засегнати още и кв. Малчо Малчев, кв. Въбел, Индустриална зона и селата Стража, Разбойна, Лиляк, Божурка, Пайдушко, Братово и Цветница.

Възстановяването на водоподаването към гр. Търговище ще се извърши веднага след преустановяване на строителните дейности от страна на строителя.

Дежурните ни екипи ще работят денонощно по възстановяване на зоните, кварталите, районите и населените места ограничени през деня. Възстановяването ще се извършва поетапно, в продължение на 4-6 часа през нощта на 18.09.2024г. срещу 19.09.2024г., като се очаква на 19.09.2024г. след 06:00 часа да се нормализира налягането в цялата вътрешна водопроводна мрежа на града. Водоподаването в засегнатите населени места ще бъде възстановено след 10:00 часа на 19.09.2024г.

Във връзка с наложилите се ограничения и спиране на водоподаването на голям брой от абонати, получаващи вода от ВС „Тича“, се очаква кратковременно влошаване на качествата на питейната вода, което ще се контролира непрекъснато от специализираната ни „Лаборатория за изследване на води“.

За наложилите се допълнителни ограничения в режимите и/или влошени качества на питейната вода, Дружеството ни ще информира своевременно абонатите си, чрез средствата за масова информация и на електронният ни сайт.

Използваме случая да поднесем нашите извинения за причинените неудобства в резултат на наложилите се ограничителни мерки, както и да призовем нашите клиенти към разбиране и съобразени действия към предстоящата ситуация, като най-вероятно няма да бъдем в състояние да обслужваме нормално известните на гражданите телефони за връзка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе