Кои са съществените стъпки при регистрация на патент?

Патента представлява документ, който се издава като основание за изрично притежание върху изобретение. Това се налага в различни сфери, които най-вече се отнасят до промишлеността и медицината. Разработването на едно изобретение отнема изключително много време, усилия и способности, знания от страна на неговия създател. Затова с оглед на това да бъдат избегнати рискови ситуации, при които се злоупотребява с това право на собственост и добре да си осигурите съответната правна рамка и защита по отношение на труда ви. За патент регистрация е необходимо да се спази конкретната нормативна уредба, която се отнася до съответния тип нововъведение, изобретателска стъпка или промишлена приложимост. В днешната тема ще акцентираме на основните неща, които е добре да имате предвид преди да предприемете регистрирането на патент.

Основни етапи при регистрация

Можете да си спестите доста време както и усилия що се касае имено до извършването на коректна и точна регистрация на патент без риск от това да се допуснат грешки. Безспорно имайки предвид всички обстоятелства си струва да инвестирате в консултантски услуги. По този начин ще можете да си гарантирате компетентно отношение, експедитивност и спазване на процедурите. Вижте още тук.

За повечето изобретатели и сложно изготвянето на пълната документация, тъй като номенклатурата следва да е добре позната и да сте наясно кои са важните принципи за регистрирането на патент. По отношение на етапите е добре да сте запознати със следните:

  • Изготвяне на експертиза. Необходима е за да се установи допустимост на изобретението за патентоване;
  • Реферат, който предоставя доказателствен материал относно това, че вие сте реалния изобретател и създател;
  • Оформяне на заявка, която се попълва според спецификата на изобретението;
  • Предоставяне на други документи, които задължително съпровождат експертизата, реферата и заявката;
  • Заплащане по установена тарифа таксата за заявяване на патент за изобретение и други.

Със сигурност е важно да сте наясно с заложеното и то в детайли. С оглед на спазването на нормативната уредба и принципи за извършване на регистриране на Патентното ведомство най-добрата възможност е тази, която се отнася до наемането на консултанти. Вижте още тук.

Привилегии от регистриране чрез представител

Консултанта се превръща във ваш партньор, който ви насочва към това да извлечете максимум ползи и дивиденти от регистрацията на патент на изобретение. Не само, че ще си спестите време, но да не говорим, че благодарение на компетентността на специалистите всички процедури ще бъдат точно и коректно спазени. Бързина, качество на услугата, коректно и професионално отношение относно целия процес по регистриране ще получите с избора на екип, който да се ангажира с изпълнението. Интелектуалната собственост върху изобретение и достатъчно важна за да осъзнаете потребността от наемането на квалифицирани професионалисти.

В случая ще разчитате на:

  • Избягване на грешки, които се отнасят до извършването на регистрация;
  • Компетентно отношение към процедурата;
  • Възможност за оформяне на заявка при интерес изобретението да се регистрира и в ЕС;
  • Изготвяне на договори за коопериране като основната идея е да бъдат защитени правата ви;
  • Процесуална защита при опити за недобросъвестно внедряване на изобретението ви или кражба.

Повече от очевидни са ползите, които ще ви бъдат осигурени с използването на консултантски услуги. Разбира се, че на фокус са онези аспекти, които ви гарантират регулярни финансови постъпления. Хубаво е да защитите труда си като е доверите на експерти с познания и опит в сферата.

Списък с услуги

По-голямата част от тях изброихме, но има и други, които не са по-маловажни и определящи за постигането на оптимална защита. Това са:

  • Предприемане на коректни процедури, които касаят оспорване и обявяване на недействителност на съответния акт;
  • Валидиране на патент в ЕС с всички придружаващи изисквания;
  • Поддържане на регистрацията на интелектуална собственост;
  • Представителства;
  • Наблюдения и други.

Когато изобретателя не е запознат с всички изброени до тук неща то риска от отхвърляне на заявката за издаване на патент е много голяма. Има причина да се вземат под внимание този тип консултантски услуги, тъй като това ще ви гарантира сигурност и закрила със срок на валидност 20 години.

За да не пропускате важни дати като тази за заплащането на годината такса за поддържането на интелектуалната собственост ви съветваме към пакета от услуги, които заявявате да включите и тази. По този начин можете да бъдете спокойни, че консултантите ще ви информират за всяка една настъпила промяна, която касае патента на изобретението ви.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе