Млад мъж е задържан в Попово за шофиране под въздействие на наркотици и притежание на метамфетамин и амфетамин

Млад мъж е задържан в РУ-Попово за управление на МПС под въздействието на наротично вещество и за притежание на два вида такива. Това информират от полицията.

На 11.10.2024 г. около 21,30 ч на ул. „Гаговска“ в гр. Попово е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ауди ТТ“ с търговищка регистрация, собственост и управляван в посока ул. „Дряновска“ от правоспособен 20-годишен водач от гр. Търговище. По надлежния ред – със специализиорано техническо средство “Drager Drug Test 5000” е установено, че същият е управлявал моторното превозно средство след употреба на наркотичното вещество метамфетамин. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

В хода на проверката в автомобила е намерен и полиетиленов плик със съдържащо се в него топче кристалообразно вещество с тегло 5 грама, което при полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин, и цигара със суха тревита маса, реагираща ан наркотичното вещество амфетамин.

Веществата са иззети по надлежния ред. Водачът е задържан в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случчая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 и по чл. 354а от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе