Хванаха продавач на нелегални тениски на известна марка на пазара в Антоново

Престъпление против  интелектуалната собственост е установено по време на специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и подобряване на пътно-транспортната обстановка, проведена на 30.08.2020 г. на територията на гр. Антоново, информират от полицията.

При извършена на 31.08.2020 г. около 9,30 ч. полицейска проверка на щанд за продажба на открито /сергия/ на пазара за промишлени стоки в гр. Антоново е установено, че едноличен търговец от гр. Горна Оряховица без съгласието на притежателя на изключителното право е използвал в търговската си дейност, предлагайки за продажба, 58 броя тениски с логото на 8 известни търговски марки. Вещите са иззети по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 172б, ал. 1 от Наказателния кодекс описа на РУ-Омуртаг.

По време на акцията полицейските служители са проверили 123 лица, 52 МПС и 3 търговски обекта. За констатираните по време на специализираната полицейска операция нарушения по Закона за движение по пътищата контролните органи са съставили 12 акта за установяване на административно нарушение и са наложили 35 глоби по фиш. Съставени са и 3 акта по Закона за българските лични документи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе