10 нови случая на заразени от коронавирус у нас, има нови излекувани и починали

10 са новите случаи на COVID-19, потвърдени у нас. Това съобщиха от Националния оперативен щаб тази сутрин. За последното денонощие положителен резултат за коронавирусна инфекция са дали 19 проби. Така общият брой на регистрираните случаи на COVID-19 в България става 695. Лицата, които са излекувани и изписани от лечебни заведения, са 81, като 55 от тях са мъже, а 26 – жени.

Обмисля се след Великден поетапно да бъдат възстановени ваксинацията на децата, женските консултации и плановите операции. Това стана ясно от брифинга на Националния оперативен щаб.

194 от пациентите с доказан COVID-19 са настанени в болници, 28 от тях са в интензивни структури.

Една от новите положителни проби е на акушерка от центъра за спешна медицинска помощ в София. С нея медицинските служители у нас, при които е потвърден новият коронавирус, стават 37.

Починалите лица с доказан COVID-19 са 35. Вчера /13 април/ в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починал мъж на 86 г., при който е потвърдена коронавирусна инфекция. Пациентът е страдал от хронична бъбречна недостатъчност, мозъчно-съдова болест и артериална хипертония. В областната болница в Смолян са починали двама души – мъж на 85 г., който е страдал от ХОББ и диабет, и жена на 73 г. с диабет и онкологично заболяване.

SilistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе