Приключи специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение

От 14:00 часа на 8 май до 02:00 часа на 11 май 2020 г. на територията на цялата страна  бе проведена специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение. Акцентите в осъществявания активен контрол на пътя бяха: неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, недопускане на преминаване на забраняващ сигнал на светофарните уредби.  Контролните органи следяха и за използване на обезопасителни средства от водачите и пътниците, за наличие на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, за  недопускане на управление от неправоспособни водачи, както и за недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози.  Паралелно бе осъществяван и контрол на скоростните режими, като за целта бе използвана цялата налична техника.

Специален акцент в операцията  бяха водачите на дву- и триколесни моторни превозни  средства, като се извършваха проверки с цел недопускане на управление от неправоспособни водачи, както и относно състоянието и правилното поставяне на регистрационния номер.

В хода на акцията на територията на област Търговище са проверени 514 лица и 423 МПС. Най-много са установени случаи на следните две нарушения на Закона за движение по пътищата – управление на МПС без обезопасителен колан и неспазване на пътни знаци и маркировка – по 29. За така посочения период от време контролните органи са констатирали и 13 случая на неправилно изпреварване по пътищата на областта, 3 случая – на управление на МПС след употреба на алкохол, по 2 случая – на отнето предимство на пътно превозно средство и на неизползване на обезопасителни системи за деца, по един случай – на неизползване на защитна каска при управление на мотоциклет и на управление на МПС под въздействието на наркотични вещества.

За констатираните от тях нарушения служителите на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция са съставили 51 акта за установяване на административно нарушение и са наложили 116 глоби по фиш. В хода на акцията на водачи на МПС са връчени и 19 електронни фиша.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе