Десетки поздравителни адреси постъпиха в Община Търговище по случай 14 май

Снимка: Wikipedia

Десетки поздравителни адреси постъпиха в Община Търговище по случай официалния празник на града, 14 май.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова отправи поздрав от фейсбук страницата си. „Пътят към изграждането на модерния и съвременен облик на града и региона трябва да бъде извървян, съхранявайки българския дух във всеки един от нас, дори и във времена на изпитания, предавайки родния бит и култура на идните поколения“, казва министър Петкова.

Поздрав отправят и председателят на Националното сдружение на общините в Република България Даниел Панов и изпълнителният  директор Силвия Георгиева. „Богатото наследство, традициите и стратегическото положение са само условия за развитието. Решаващият фактор за просперитет са талантливите хора на търговищкия край, които винаги са успявали да превръщат предизвикателствата във възможности“, гласи поздравителният адрес.

Областният управител Митко Стайков изразява увереност, че за днешния облик на града се полагат целенасочени и последователни действия „Вижда се как Търговище израства, за да се равни днес с модерните градове в страната и Европа“, заявява областният управител.

Асоциацията на българските градове и региони отправя пожелание за оптимизъм, мир и благоденствие  към всички наши съграждани.

Поздравителен адрес пристигна и от побратимения ни румънски град Търговище. „Поздравяваме Ви за отличния начин, по който се справяте с трудностите, предизвикани от COVID-19 и изказваме дълбоко съжаление, че не можем да отпразнуваме заедно това важно събитие за цялата Ви общност“, пише кметът на града Даниел Кристиан-Стан.

Асоциацията на българите от румънското Търговище „Заедно“ пожелава с труд, здраве и умения да преодолеем предизвикателството, пред което сме изправени.

Поздравителни адреси пристигнаха и от кметовете на общините в областта и цялата страна.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе