Близо 58 хил. лв. печалба отчитат за 2019 г. общинските търговски дружества

Снимка: Wikipedia

Общо 57 890 лв. е печалбата на общинските търговски дружества за 2019 г. Приходите им, пък, са в общ размер на 687 000 лв. Това сочат годишните финансови отчети на „Адапт“ ЕООД, „БКС-Търговище“ ЕООД, „Общински пазари“ ЕООД и „Знаме“ ЕООД.

Най-голяма нетна печалба за годината отчита „Общински пазари“ ЕООД  – 36 000 лв. „Адапт“ ЕООД  отчита печалба от 28 000 лв., въпреки намалените приходи, дължащи се на по-малкия обем работа. „Знаме“ ЕООД приключва годината с печалба от 3 000 лв., която е по-висока от отчетената за 2018 г. Всички дружества, с изключение на „БКС-Търговище“ ЕООД, което през 2016 г. бе преобразувано в общинско предприятие, приключват 2019 г. с печалби.

Дружествата нямат просрочени задължения към бюджета и доставчиците си, с изключение на натрупаните стари задължения на „Знаме“ ЕООД, които са от края на 2015 г.

Представените отчети показват, че дружествата притежават устойчивост на финансовите си резултати и отчитат добра рентабилност на приходите си. Предстои да се направи анализ на резултатите им за второто тримесечие на тази година – периодът, в който страната влезе в извънредно положение поради разпространението на коронавируса.  Най-засегнати от извънредните мерки се очаква да бъдат „Общински пазари“ ЕООД  и  „Знаме“ ЕООД.

Годишните финансови отчети на дружествата и годишният дивидент за отчисление към Общината ще бъдат разгледани на предстоящата сесия на Общинския съвет на 28 май.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе