Задържаха двама за шофиране в нетрезво състояние през почивните дни

Започнати са две бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описите на РУ-Търговище и РУ-Попово – за управление на МПС след употреба на алкохол. Това информират от Областната дирекция на МВР-Силистра.

При извършена на 25.05.2020 г. в 02,22 ч полицейска проверка в гр. Търговище е установено, че правоспособен 30-годишен водач от същия град управлява по ул. „Одрин“ собствения си лек автомобил „Опел Зафира“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,89 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

При извършена на 24.05.2020 г. около 20,25 ч полицейска проверка в с. Кардам, община Попово, е установено, че неправоспособен 23-годишен водач от същото село управлява по ул. „Васил Левски“ личния си лек автомобил „Опел Вектра“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,32 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе