Кметът на Търговище с апел всеки да поднесе цвете пред паметника на Никола Симов-Куруто на 2 юни

„Нека на 2 юни всеки поднесе своето цвете пред паметника на Никола Симов-Куруто и така почетем Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България“. С този апел се обръща към жителите на Търговище кметът д-р Дарин Димитров чрез фейсбук страницата си.

Поради продължаващите противоепидемични мерки, през тази година традиционният ритуал за поднасяне на венци и цветя пред паметника на знаменосеца на Ботевата чета няма да се състои. Въпреки това, кметът призовава всички съграждани самостоятелно да поднесат цвете, в удобно за тях време през деня, при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Д-р Димитров ще поднесе венец пред паметника на Никола Симов малко преди 12.00 часа, а от 11.30 часа Духовият оркестър към Общината ще изпълнява патриотични произведения пред монумента.

В 12.00 вой на сирени ще огласи града. Кметът призовава в този момент всички пешеходци и водачи на превозни средства да спрат на безопасно място и да отдадат почит пред героите, дали живота си за свободата и независимостта на България.

Община Търговище е инструктирала и водачите на превозните средства от обществения транспорт да преустановят движението си за минута.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе