В ход са ремонтите на тротоари от капиталовата програма на Община Търговище

Снимка: Wikipedia

В ход са ремонтите на тротоари от капиталовата програма на Община Търговище за 2020 г. Дейностите са възложени на Общинските предприятия БКС и „Флора“, които вече приключиха обновяването на 2500 кв. м тротоари на улиците „Паисий“ и „Христо Ботев“.

В момента екипите на БКС подменят старите тротоарни плочки с нови от западната страна на ул. „Капитан Данаджиев“, от кръстовище на улицата с „Паисий“ до кръстовището й с ул. „Мургаш“. Именно на „Мургаш“ ще се пренесат ремонтните дейности след това. Там ще бъдат рехабилитирани и двата тротоара по цялата дължина на улицата.

Също от двете страни ще бъдат обновени тротоарите на улица „Спиридон Грамадов“. Предвидени са и 1380 кв. м настилки на южния тротоар на улица „Трети март“, от кръстовището й с бул. „Трайко Китанчев“ до това с „Цар Освободител“.

Ремонти ще има и в квартал Въбел. Те ще обхванат 2200 кв. м настилки от двете страни на бул. „Ал. Стамболийски“ в централната част на квартала.

8,5 дка е общата площ на тротоарите, предвидени за обновяване в капиталовата програма на Община Търговище през 2020 г. За целта са заложени над 150 000 лв. В предходните 4 години бяха ремонтирани 22 от общо 92 дка тротоари в Търговище.

Нови тротоари ще бъдат изградени и като част от благоустрояването на кварталите в района на „Скопие“ и този, заключен между улиците „Братя Миладинови“, „Дамян Груев“ и „Средна гора“. Очаква се дейностите там да започнат през есента.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе