Трима пострадаха при катастрофа на пътя Търговище – Лиляк

Трима души, сред които – и дете, пострадаха при пътен инцидент в община Търговище. На 20.06.2020 г. около 16,45 ч на третокласен път III-4009/гр. Търговище – с. Лиляк – с. Александрово – с. Г. Кабда – с. Долна Кабда – с. Априлово/, км 1.

31-годишна жена от гр. Търговище – правоспособен водач, управлявайки лек автомобил „Мицубиши Спейс“ с търговищка регистрация в посока с. Лиляк – гр. Търговище, е изгубила контрол над управляваното от нея МПС.

В резултат автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение и е блъснал правомерно движещ се там в противоположна посока лек автомобил „Мазда 323“ с търговищка регистрация, управляван от 56-годишен мъж от гр. Търговище. В резултат на пътния инцидент са пострадали трима души: пътувало в лекия автомобил „Мицубиши“ на задна седалка в столче 6-годишно момче – с фрактура на ключица; водачът на  автомобила „Мазда“, който е със счупени гръдна кост и 4 ребра; и 21-годишен пътник в него, който е с кръвоизлив. Те са настанени в МБАЛ-Търговище за лечение без опасност за живота им.

На водачите са взети кръвни проби за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе