Кметът на Търговище проведе среща с отличниците от Випуск 2020

Кметът д-р Дарин Димитров днес проведе среща с отличниците на Випуск 2020. Тя се проведе в Община Търговище, а на нея присъстваха близо 50 зрелостници, завършили с отличие.

„Вие вече знаете, че да си отличник не е никак лесно, изискват се много труд и усилия. Така е и в живота. Значимите неща се постигат трудно, с много усилия, но затова са и много ценни. Пожелавам Ви да реализирате мечтите си в страната ни, в родния град. Защото, когато човек е близо до корените си, той може да се справи с всякакви трудности, които животът ще му поднесе“, заяви д-р Димитров.

През тази година абитуриентите в Търговище са общо 412. Отличниците са 66. С най-висок бал от 5,96 са две дами – Мая Методиева от 12 „а“ клас на I СУ „Св. Седмочисленици“ и Василена Коларова от 12 „в“ клас на II СУ „Проф. Н. Маринов“. С втори по успех резултат от 5,95 е Димана Стойчева, също от 12 „в“ клас на II СУ. На трето място се нарежда Ванина Стефанова от 12 „а“ клас на I СУ „Св. Седмочисленици“, с бал 5,93.

Д-р Димитров връчи на всички отличници лично послание и подарък ваучер за книга.

Срещата с отличниците се провежда за втора поредна година. Целта е да бъде отдадено заслужено внимание към труда и постиженията на успешните млади хора на Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе