Хванаха двама младежи да притежават и разпространяват наркотици в Търговище

Две досъдебни производства за престъпления, свързани с наркотични вещества, са образувани в хода на проведена на 22.07.2020 г. на територията на гр. Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества. Това информират от ОДМВР-Търговище.

При извършена около 14 ч. пред жилищен блок в кв. „Запад“ на гр. Търговище полицейска проверка на 24-годишен мъж от града е установено, че същият държи у себе си бяло кристалообразно вещество с тегло 0,37 грама, което при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество амфетамин. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на ОДМВР-Търговище.

На същия ден около 16 ч. в двора на нефункциониращо начално училище в гр. Търговище след проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е иззета суха зелена тревиста маса с тегло 35 грама, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана. Там е намерено и иззето и бяло прахообразно вещество с тегло 1,1 грама, което при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин. В хода на проведените действия по разследването са събрани данни, че двата вида наркотични вещества са притежавани и укрити там от 20-годишен мъж от гр. Търговище. Същият е задържан за срок до 24 ч в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище. Разследването продължава и се осъществява под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.

По време на акцията полицейските служители са проверили 6 лица и 3 МПС.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе