Пожарникарите в областта гасиха сухи треви и комбайн през последното денонощие

За изминалото денонощие екипи на районните служби „ПБЗН“ в областта са погасили без преки материални загуби 5 пожара, възникнали поради небрежност при боравене с открит огън.

Служители на РСПБЗН-Търговище са погасили пожар в сухи треви в двора на предприятие в града, техни колеги от РСПБЗН-Попово – в сухи треви и сметище в землището на с. Крепча, община Опака, а служители на РСПБЗН-Антоново – пожари в сухи треви в гр. Антоново/два пожара, при гасенето на които са спасени 2 сгради/ и в с. Разделци в община Антоново/там бързата реакция на екипа е предотвратила огънят да се разрасне към намиращи се в съседство 3 сгради/.

Служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали и на сигнал за започнало тлеене в зърнокомбайн, който е работел в землището на с. Васил Левски в община Търговище. Причина за възникване на инцидента е натрупване на прах и омасляавне на детайли и механизми във вършитбения отсек на комбайна, и започнало вледствие високите температури тлеене. Благодарение на навременната намеса на пожарникарите зърнокомбайнът е спасен от огъня.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе