Пожар край Омуртаг унищожи 25 млади орехови дръвчета

Пожар в землището на село Паничино са гасили два екипа служители на РСПБЗН-Омуртаг с два противопожарни автомобила. Това информират от пожарната.

Сигнал за инцидента е получен в 14,55 ч. на 20.08.2020 г. Вероятната причина за възникването му е небрежност при боравене с открит огън. Огънят е унищожил 25 млади орехови дръвчета, а намесата на огнеборците е спасила от огъня 300 декара с посеви. Пожарът е обхванал 50 000 кв м площ. За гасенето му са използвани 6400 л вода.

За изминалото денонощие служители на районните служби ПБЗН в областта са погасили без преки материални загуби още 4 пожара, възникнали в сухи треви и храсти поради небрежност при боравене с открит огън – в землището на с. Бистра в община Търговище; в землището на с. Горица в община Попово/там е предотвратено огънят, запален в суха трева в близост до железопътната линия, да се пренесе към намираща се в съседство 250 декара широколистна гора/; на ул. „Гагарин“ в гр. Попово/. По всяка вероятност пожарът там е възникнал от изхвърлена незагасена цигара. Благодарение на бързата намеса на огнеборците от огъня са спасени намиращи се в съседство с пожара две сгради и три паркирани леки автомобила/; и в центъра на с. Врани кон в община Омуртаг, където е спасена от огъня  сграда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе