Пожар изгори фургон и пчелни кошери в село Голямо ново, друг – домакинско имущество в Търговище

На 22.08.2020 г. около 15 ч. в с. Голямо Ново, община Търговище, е възникнал пожар в пчелин, при който са изгорели фургон, ползван за склад, и 30 кошера с пчелни семейства – собственост на 54-годишна жена. Пожарът е погасен от два екипа служители на РСПБЗН-Търговище с два противопожарни автомобила. Благодарение на своевременната им намеса от огъня са спасени 120 пчелни кошера. Причините за възникването  на пожара са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 330 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на сигнал за възникнал пожар на балкона на апартамент в жилищен блок в кв. „Запад“ на гр. Търговище. Инцидентът е причинен от небрежност при боравене с открит огън – от пламъка на газов котлон са се запалили завеси. В резултат са опушени 5 кв. м стени, унищожено е домакинско имущество. Жилището е спасено от огъня.

За периода от 8,30 ч. на 21.08.2020 г. до 8,30 ч. на 24.08.2020 г.  са погасени без преки материални загуби няколко пожара, възникнали също поради небрежност при боравене с открит огън – в сухи треви и храсти в землището на с. Илийно в община Омуртаг/спасени от огъня са две сгради/; в землището на с. Медовина в община Попово – до стадиона, където са били запалени сухи треви и сух растителен отпадък в близост до къщи от селото, и в землищата на селата Голямо Соколово и Здравец в община Търговище – пожарите там също са възникнали в сухи треви.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе