Два автомобила изгоряха през уикенда в областта, горяха още 5 пожара

Унищожени са два автомобила вследствие на възникнали в тях пожари, вероятната причина за които е късо съединение – лек автомобил в кв. „Въбел“ на гр. Търговище и микробус в с. Равно село в община Антоново. Това съобщават от полицията в областта.

Пожарът в лекия автомобил е възникнал при включване на климатика му – започнал е да излиза дим и се е запалило таблото му. При микробуса огънят е тръгнал от таблото и двигателя му. Няма пострадали хора при двата инцидента.

В с. Равно село спасена от огъня е намираща се в съседство 200 декара широколистна гора. За времето от 8,30 ч. на 28.08.2020 г. до 8,30 ч. на 31.08.2020 г. служители на районните служби „ПБЗН“ в областта са погасили без преки материални загуби няколко пожара, възникнали поради небрежност при боравене с открит огън: в сухи треви– в района на „Момина чешма“ в близост до гр. Търговище; в землището на с. Буйново в община Търговище и в частен двор в същото село, където намесата на пожарникарите е спасила от огъня намиращата се в близост сграда; на ул. „Оборище“ в гр. Попово; и в запалени отпадъци – в двора на къща в с. Разбойна в община Търговище/там спасени от огъня са две сгради/.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе