Две жени са се ударили на светофара до Икономиката вчера

Снимка: Виждам те КАТ / Търговище

Значителни материални щети по два автомобила е резултатът от пътен инцидент, възникнал поради отнето предимство на кръстовище със светофарна уредба в областния център. На 30.08.2020 г. около 13,15 ч в гр. Търговище – на кръстовището на улиците „Митрополит Андрей“ и „Братя Миладинови“. Това потвърждават за нашата медия от ОДМВР-Търговище.

Две коли се удариха на светофара до Икономиката

29-годишна жена от същия град – правоспособен водач, управлявайки лек автомобил „Мазда 5“ с търговищка регистрация, при извършване на маневра “завиване наляво“ при зелена светлинна сигнализация на светофарна уредба, е отнела предимството на правомерно движещ се направо лек автомобил „Фолксваген Туран“ с търговищка регистрация, управляван от 28-годишна жена от гр. Търговище – правоспособен водач.

В резултат на инцидента са нанесени значителни материални щети на двата автомобила. На водачите са взети проби по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух, които са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе