Два пожара горяха в областта вчера, спасени са сгради, гора и пчели

Служители на РСПБЗН-Попово с два противопожарни автомобила са реагирали на сигнал за пожар в покрива на пристройка на къща в гр. Попово, получен в 03,22 ч. на 11.09.2020 г. Това съобщават от пожарната в града.

В резултат на инцидента са унищожени 250 кв м покривна конструкция. Къщата е спасена от огъня. За погасяване на пожара са използвани 16 000 л вода. Вероятната причина за възникване на инцидента е самозапалване на складирани чували с филтрацела /отпадъчен продукт при производството на слънчогледово кюспе, ползвано като фураж на животни, който при наличие на определена температура и влажност на въздуха има склонност към самозапалване/. Огънят бързо е обхванал и складирани в близост лесно запалими материали /автомобилни гуми, пластмасови бутилки и др./

Благодарение на навременната професионална реакция на служители на РСПБЗН-Търговище на сигнал за възникнал на 10.09.2020 г. пожар в сухи треви в двор в с. Пролаз, община Търговище, от огъня са спасени  сгради, гора и пчели. Сигнал за пожара, възникнал поради небрежност при боравене с открит огън, е получен в 13,44 ч.  Огънят бързо е преминал в сухи треви и храсти и на съседни дворове. Пожарът е обхванал 28 000 кв м площ. Адекватната намеса на пожарникарите е предотвратила пренасянето на огъня към намиращи се в съседство 5 сгради, 50 000 декара иглолистна гора и 350 пчелни кошера.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе