Задържаха трима пияни шофьори зад волана, единият и без книжка

Трима водачи, управляващи МПС след употреба на алкохол /единият от които – неправоспособен/, с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила, са установили през изминалата нощ по улиците на гр. Търговище дежурни полицейски екипи. Това информират от ОДМВР-Търговище.

При извършена в 01,50 ч. на 11.09.2020 г. полицейска проверка в гр. Търговище е установено, че правоспособен 36-годишен водач от с. Беломорци, община Омуртаг, управлява по ул. „Паисий“ лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с търговищка регистрация – собственост на негов съселянин, след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,25 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

При извършена на същата дата в 02,10 ч. полицейска проверка е установено, че неправоспособен 40-годишен водач от с. Беломорци, община Омуртаг, управлява по ул. „Паисий“ лек автомобил също след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,06 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

При извършена в 02,20 ч. на същата дата полицейска проверка в гр. Търговище е установено, че 46-годишен правоспособен водач от с. Златна нива, област Шумен, управлява по ул. „П.Р. Славейков“ лек автомобил „Фолксваген“ след потреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,92 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

И тримата водачи са отказали кръвна проба за химическо изследване. Задържани са за срок до 24 ч в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са започнати три бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе