След полицейска акция в областта хванаха един без книжка и един с нерегистрирано МПС

Две бързи полицейски производства са образувани в хода на проведена на 16.09.2020 г. на територията на селата Садина и Зараево в община Попово специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и подобряване на пътната безопасност. Това информират от полицията.

По време на извършените проверки е установен неправоспособен 52-годишен водач от с. Осенец, община Разград, който около 11,10 ч. на 16.09.2020 г. управлявал по ул. „Георги Димитров“ в с. Садина собствения си товарен автомобил „Мерцедес“ с разградска регистрация, след като е лишен от това право по административен ред, и управлява в срока на заповедта за налагане на принудителната административна мярка. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 343в, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово.

Около 11,25 ч. на същия ден в с. Козица, община Попово, при извършена полицейска проверка е установено, че правоспособен 59-годишен водач от с. Зараево, община Попово, управлява по ул. „Искър“ собственото си самоходно шаси с неустановен номер на рама, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 345, ал. 2 по описа на същото управление.

В хода на превантивната полицейска акция са проверени 193 лица и 163 МПС, както и 6 търговски обекта. За констатираните от тях нарушения контролните органи са съставили 4 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, 2 акта – по Кодекса за застраховането, и един акт – по Закона за българските лични документи. Наложени са 112 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе