Началникът на РУО – Търговище награди ученици, победители в Националната олимпиада по информационни технологии

Днес, 28.09.2020 г., началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева награди ученици от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ гр. Търговище, които са сред победителите на 18-та Национална олимпиада по информационни технологии. Тя ги поздрави за отличното представяне и постигнатите високи резултати.

„Безспорно Вие сте голям авторитет за Вашето училище. Продължавайте все така да мотивирате младите хора да разкриват потенциала, който притежават“. С тези думи началникът връчи грамота и на ръководителя на учениците г-жа Венка Петрова, ст. учител по информатика и информационни технологии.

За първи път Националната олимпиада по информационни технологии се проведе дистанционно, поради обявеното извънредно положение в страната. В електронна среда всички ученици, допуснати до националния кръг, са преминали защита на подготвения от тях проект и тестова част. От област Търговище сред победителите са Габриел Колева и Александра Шиклова с проекта си „Геометрични тела“ в категория „Мултимедия“ 5-8 клас и Нурджан Мехмедова и Десимира Димитрова с проекта си „Логически основи на компютрите“ в категория „Мултимедийни приложения“ 9-12 клас.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе