Спектакъл на три фолклорни състава ще се състои в Деня на българската община в Търговище

Спектакълът „Вечер на ансамблите от Североизтока“ ще се състои на 12 октомври, от 18.00 ч. в Драматичния театър в Търговище. Той ще бъде представен от Професионален фолклорен ансамбъл „Мизия“ към Община Търговище, Ансамбъл „Добруджа“ от град Добрич и Капанският ансамбъл от Разград. Събитието се организира с подкрепата на Община Търговище по повод Деня на българската община, който отбелязваме в деня на концерта.

Подобен спектакъл събира за пръв път на една сцена три ансамбъла от Североизточна България. Освен в Търговище, той ще бъде представен и в  летния театър в Добрич на 1 октомври, както и в Общинския културен центъра в Разград на 5 октомври.

Всеки състав ще представи своя самостоятелна програма от по 40 минути с най-доброто от репертоара си. Концертът в Търговище ще бъде закрит от Ансамбъл „Мизия“.

Входът ще бъде с пропуски. Гражданите могат да ги получат безплатно от касата на Драматичния театър. Пропуските са през място, до напълване на 50 % от капацитета на залата. Всички присъстващи трябва да са снабдени с лични предпазни средства.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе