570 нарушения на скоростните режими са установени за седмица в областта

От  9 до 15 октомври 15 октомври  2020 г. в област Търговище, както и в цялата страна, бе проведена специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. Целта на акцията бе ограничаване на предпоставките за възникване на тежки пътни инциденти вследствие движение на МПС с превишена и несъобразена скорост, тъй като в последните месеци в страната техният брой е нараснал.

Контролът се осъществяваше както по пътища от републиканската пътна мрежа, така и по общински пътища, а също – и в населени места на областта. По време на операцията  служителите на „Пътна полиция“ са използвали всички налични технически средства за контрол на скоростта. Контролът  бе осъществяван както в светлата, така и в тъмната част на денонощието.

По време на акцията са констатирани 570 нарушения на скоростните режими от страна на водачи на МПС. От тях 506 са установени извън населените места на областта, а 64 – в населените й места. За установени от тях други нарушения на Закона за движение по пътищата контролните органи са съставили 53 акта за установяване на административно нарушения и са наложили 156 глоби по фиш.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе