25 декара гора бе спасена от пожар в местността „Боровец“, още два пожара горяха в областта вчера

25 декара иглолистна гора в местността „Боровец“ край гр. Търговище са спасени от евентуално запалване в резултат на бързата професионална реакция на екип служители на РСПБЗН-Търговище на получен на 20.10.2020 г. в 17,30 ч. сигнал за възникнал поради небрежност при боравене с открит огън пожар в сухи треви и храсти. Това информират от пожарната служба в областта.

По-късно през деня служители на същата служба са погасили  отново без преки материални загуби и друг пожар, вероятната причина за който е небрежност при боравене с открит огън – в сухи треви в землището на с. Лиляк в община Търговище.

Екип служители на РСПБЗН-Антоново са се отзовали на сигнал за пожар, възникнал в гаражно помещение в гр. Антоново – при извършване на огневи дейности/заваряване/ е изхвръкнала искра, в резултат на което са се запалили горими детайли от косачка. Вследствие на инцидента моторната косачка е унищожена, Бързата професионална намеса на пожарникарите е предотвратила огънят да обхване гаража и намиращ се в близост навес.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе