Община Търговище стартира проекта за реконструкция на бул. „Трайко Китанчев“ по „Региони в растеж“

С пресконференция и церемония „Първа копка“ днес Община Търговище стартира проекта за реконструкция на бул. „Трайко Китанчев“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. По проекта ще бъде обновен участъкът на булеварда от кръстовището му с училището за деца с увреден слух до това с бул. „Цар Освободител“.

На пресконференцията и церемонията присъстваха кметът д-р Дарин Димитров, ръководният екип на Общината, представители на фирмата изпълнител и ръководителят на проекта инж. Димо Димов.

„Стремим се да продължаваме с още по-бързи темпове развитието на града, на инфраструктурата и да подобряваме условията за живот“, заяви кметът д-р Димитров. Той отправи и призив към живущите в района за проява на търпение и разбиране по време на ремонтите, след които всички ще се радваме на една по-достъпна и красива градска среда.

Ръководителят на проекта инж. Димо Димов разясни, че в участъка ще бъде изграден четирилентов път. Ще бъдат изградени нови тротоари, велоалеи, осветление, озеленяване. Вече е подменена и ВиК инфраструктурата по протежение на булеварда.

Средствата за реализацията ремонта са неусвоен ресурс от проектите за обновяване на градската среда и образователната инфраструктура в Търговище. Общата стойност на проекта е 1,6 млн. лв., в това число и 218 хил. лв. собствен принос на Община Търговище. Срокът за приключване на проекта е до месец март 2022 г.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе