Началникът на РУО – Търговище връчи международна награда от английската корона на ученици от Търговище

Четири момичета от Търговище получиха Международна награда от херцога на Единбург. Три от тях са от Първо СУ „Свети Седмочисленици – Айсун Исметова, Катерина Стойчева и Селин Билгинова. Четвъртият лауреат е Виктория Грънчарска от Второ СУ „Проф. Никола Маринов”.

Домакин на церемонията по награждаването беше Първо СУ, а специални гости бяха началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, изпълнителният директор на наградата за България г-жа Любомира Велчева, и координаторът на програмата за Варна и Североизточна България г-жа Лилия Харизанова – координатор.

„Вие сте специални за нас. Продължавайте да се развивате и да усъвършенствате уменията и качествата си”, заяви г-жа Станчева и връчи наградите на лауреатите.

Лидер на търговищката програма е преподавателят по български език и литература Анета Милева, която заедно с още две учителки от Търговище – Десислава Димова и Радмила Сапунджиева, получиха сертификати за супервайзори на Наградата.

Международната награда на херцога на Единбург е глобална структурирана програма за неформално образование и обучение, която предизвиква младите хора да мечтаят смело, да празнуват своите постижения и да променят света около тях. Младежите сами поставят лични и предизвикателни цели в четирите основни направления, развиване на умения, активна физическа дейности, доброволчество и приключение в природата. С помощта на опитен възрастен в ролята на техен ролеви модел и наставник (Лидер), те предизвикват себе си, откривайки своята цел, страст и място в света.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе