До 27 ноември се удължава срокът за набиране на преброители и контрольори за Преброяване 2021

До 27 ноември се удължава срокът за  набиране на преброители и контрольори в община Търговище за предстоящото преброяване на населението през януари и февруари 2021 г.

Все още не е достигнат необходимият за общината брой от 190 преброители и 45 контрольори. До момента заявления за преброители са подали 126 души, а за контрольори – 22 души.

Припомняме, че кандидатите трябва да са пълнолетни и да имат завършено средно образование. С предимство при подбора ще се ползват студенти, както и лица, заети в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация.

Всеки преброителен участък ще включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Всеки преброител ще може да преброи по един, два или повече участъка.

Заплащането ще бъде индивидуално, на база преброените лица, жилища и сгради. За преброено лице ще се заплаща 2.50 лв., за преброено жилище – 1.00 лв., а за преброена сграда – 0.70 лева. При преброяване онлайн преброителят ще трябва да вземе специален код, който генерира информационната система, като за това ще получи 0.80 лева.

Документи за участие в процедурата по подбор се приемат в Центъра за административно обслужване на Общината, от 8.30 ч. до 17.00 ч. в работни дни. Кандидатите подават заявление и подписана автобиография по образец, както и съгласие за обработка на личните им данни. Прилагат се и документ, удостоверяващ IBAN, както и диплома за завършено образование.

Подробна информация, както и образци на всички необходими документи са публикувани в уебсайтовете на Преброяване 2021 и на Община Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе