Евакуираха жилищен блок в кв. „Запад“ заради пожар в мазе и комин

Служители на РСПБЗН-Търговище с два противопожарни автомобила са реагирали на получен в 23,42 ч. на 30.11.2020 г. сигнал за възникнал пожар в мазе и в комин на апартамент в жилищен блок на к.“Запад“-3 в гр. Търговище. Причина за възникване на инцидента са паднали в избеното помещение запалени сажди от завършващо там коминно тяло, вследствие на което са се възпламенили намиращите се върху дървени рафтове горими вещества. Огънят е унищожил две гуми от велосипед, дрехи, хранителни продукти. Опушени са около 100 кв. м стени. Няма пострадали хора. Заради задимяването в жилищния вход около 20 живеещи в него са били временно евакуирани. За погасяване на пожара са използвани около 1500 л вода.

Екип служители на РСПБЗН-Антоново са помогнали на водач на тежкотоварен автомобил – фирмена собственост, аварирал край път I-4/София-Варна/ в близост до с. Кьосевци,община Антоново, да излезе от превозното средство. Автомобилът е излязъл от платното за движение около 9,06 ч. на 30.11.2020 г. при управление по мокра снежна настилка. Водачът не е пострадал. Пренасяният товар е бил претоварен на друг автомобил, а днес тежкотоварният автомобил, който се намира извън пътното платно и не пречи на движението на МПС по него, ще бъде изтеглен с помощта на специализирана техника.

Служители на РСПБЗН-Търговище са погасили без преки материални загуби и пожар, възникнал в коминно тяло на апартамент в жилищен блок на ул. „Здравец“ в гр. Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе