Светлините на коледната елха в Търговище грейват на 7 декември

Снимка: Община Търговище

Светлините на градската елха и коледната украса в Търговище ще заблестят в 17.00 ч. на 7 декември, понеделник. Заради противоепидемичните мерки през тази година няма да се проведе концертна програма.

Светлините ще бъдат включени в присъствието на кмета д-р Дарин Дарин Димитров. Събитието ще бъде излъчено на живо във фейсбук страницата на Община Търговище.

Коледната украса в града вече е монтирана. Нови светещи елементи са поставени на пл. „Стоян Мавродиев“. С новия визия е и т. нар. „звездно небе“ на централната ул. „Васил Левски“. Светещи транспаранти има и на пл. „Свобода“, в близост до Общината, на новата улица при „пробива Катрафилов“ и на ул. „Цар Симеон“ в района на пазара. Общинското предприятие „Флора“ монтира и светещите фигури по входните артерии на града и на ул. „П. Р. Славейков“, бул. „Митр. Андрей“.

Припомняме, че в срок до 23 декември гражданите могат да се включат в конкурса за празнична украса на Община Търговище. Желаещите трябва да изпратят до 3 снимки на външната украса на своя обект на [email protected]. Във фейсбук страницата „Да украсим за Коледа община Търговище“ ще бъдат публикувани всички относими към кампанията фотографии. Авторите на украсата от двете категории, събрала най-много харесвания на публикацията, ще получат награди за 1, 2 и 3 място. Гласуването ще продължи до 12.00 ч. на обяд на 28 декември.

 

 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе