Хванаха осъждан 37-годишен от Търговище, извършил две кражби

Извършител на две кражби, представляващи опасен рецидив, е установен и задържан в РУ-Търговище след проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. За това информират от ОДМВР-Търговище. На 15.12.2020 г. след упорита работа на криминалисти от управлението е установено, че 37-годишен мъж от гр. Търговище е извършител на следните престъпления:

  • кражба на мъжко портмоне с намиращи се в него мобилен телефон „Самсунг А5“, сумата от 500 евро и 300 лв. от лек автомобил „Опел Астра“ – собственост на 31-годишен мъж от с. Малорад, обл. Враца. Деянието е извършено за времето от 11 до 12,50 ч. на 11.11.2020 г. в гр. Търговище. Автомобилът е бил паркиран на паркинг в централната част на града;
  • кражба на два златни пръстена и златен синджир с общо тегло около 18 грама от дома на 37-годишна жена в гр. Търговище. Деянието е извършено чрез проникване в жилището през незаключена входна врата на 8.12.2020 г. за времето от 7 до 10 ч.

По случаите са образувани две досъдебни производства по описа на РУ-Търговище.

Извършителят на двете кражби е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Същият е известен на полицията с извършени от него предишни кражби, осъждан, изтърпявал е наказание по ефективна присъда в място за лишаване от свобода. С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Търговище срокът за задържане на извършителя на кражбите е удължен до 72 часа с цел довеждането му пред съд. Повдигнато му е обвинение за извършени две престъпления по чл. 196 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе