Началникът на РУО – Търговище отличи ученик от ПГ „Христо Ботев“ гр. Попово

Началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева награди дванадесетокласника Десислав Димитров от Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр. Попово. Ученикът е класиран па първо място в 19-то Национално състезание по природни науки и екология, което се проведе в периода 20-22 ноември.

„Този успех е повод за гордост не само за училището, но и за цялата област. Радвам се, че аз имам честта да връча наградата от името на Министерството на образованието и науката и да ти пожелая да продължиш да се развиваш и да надграждаш способностите си“, заяви г-жа Станчева и връчи на ученика медал, грамоти от МОН и РУО – Търговище и предметни награди.

„Вярвам, че зад всеки успял ученик стои учител, който е отдаден на професията си, вдъхновява и мотивира учениците да вярват в себе си, да се борят и да реализират мечтите си“. С тези думи началникът поздрави Нели Витанова – ст. учител по биология и здравно образование в ПГ „Христо Ботев“ гр. Попово и ръководител на Десислав Димитров. Тя също е отличена с грамоти от МОН и РУО, както и с предметни награди.

Според регламента на националното състезание в него със свои проекти участват ученици от V  до XII клас, които проявяват задълбочен интерес към учебните предмети човекът и природата, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе