Деветокласничка от Търговище – сред 86-те деца на загинали и пострадали при изпълнение на дълга си служители на МВР

Днес Златина Здравкова, която понастоящем е ученичка във II СУ „Проф. Никола Маринов“ в гр. Търговище, и нейната майка, гостуваха в РУ-Търговище. Там те бяха приети от началника на управлението гл. инсп. Станчо Ганчев и от началника на сектор „Охранителна полиция“ в него ст. инсп. Тощко Костадинов. И двамата са работили заедно с рано починалия баща на Златина, който също е бил служител на управлението.“Имах честта да познавам баща ти. Споменът за него винаги ще живее в съзнанието на всички нас, неговите колеги. Той беше достоен човек и полицай, с когото ти имаш всички основания да се гордееш.“ – с тези думи гл. инсп. Ст. Ганчев се обърна към Златина, връчвайки й подаръците, събрани в рамките на тазгодишното коледно издание на благотворителната кампания на министерството.

За поредна година Министерството на вътрешните работи получи подкрепата на „Технополис“ и „Билла България“ за благотворителната инициатива за децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг полицаи и пожарникари. В 17-ото коледно издание на благотворителната кампания участват 86 деца от цялата страна – София и областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен.

Всяко едно от тях получава за Коледа ваучер на стойност 1000 лева и подаръци, осигурени от „Технополис“ . Кампанията на МВР получи отново и подкрепата и на „Билла – България“, които дариха 86 ваучера, всеки на стойност 150 лева.

Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане – 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе