Има начин и да не преяждаме по празниците

Коледа и Нова година са едни от най-хубавите и чакани празници в годината. Тези дни винаги са изпълнени с коледно настроение, много подаръци, хубави моменти със семейството и приятелите и богата празнична трапеза. Разбира се, не трябва да свързваме празниците само с консумацията на храна и алкохол. Но обедите и вечерите през празничните дни често продължават дълго и може да изядем двойно повече храна от обикновено.

Ето няколко съвета за здравословно хранене по време на празниците:

  1. На празничната трапеза трябва да се храним бавно и да се фокусираме върху приятните преживявания. Тогава няма да преяждаме и да се чувстваме зле след това.
  2. Преди да седнем на масата не трябва да похапваме мазни и сладки неща.
  3. Преди основното блюдо можем да наблегнем на салатите и зеленчуците, така няма да се нахвърлим на храната. Добре е да избягваме храните с високо съдържание на мазнини, а също и с високо съдържание на захар.
  4. Алкохолът трябва да е по-малко. Освен че е калоричен, той увеличава апетита. Безалкохолните и газирани напитки съдържат прекалено много захар и е по-добре да се избягват.
  5. Не е нужно да спазваме строга диета по време на празниците. Може да си позволим от време на време вредните храни като чипс, пуканки, шоколади, но в ограничени количества. Не да преяждаме, все едно ги ядем за последен път, а да им се наслаждаваме.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе