Хванаха двама шофьори да карат нерегистрирани коли в областта

Започнати са и две бързи производства по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс – за управление на нерегистрирано по надлежния ред МПС. Това информират от полицията.

При извършена на 25.12.2020 г. около 12 ч. полицейска проверка в гр. Търговище е установено, че правоспособен 67-годишен водач от гр. Търговище управлява по бул. „29 януари“ лек автомобил „Хонда ЦРВ“-фирмена собственост, който не е регистриран по съответния надлежен ред и е без регистрационни табели, поставени на определените за това места.

При извършена на 23.12.2020 г.около 21,45 ч. полицейска проверка в гр. Попово – на кръстовището на бул. „България“ и ул. „Отец Паисий“ , е установено, че правоспособен 30-годишен водач от същия град управлява собствения си лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация, който не е регистриран по надлежния ред /регистрацията му е служебно прекратена на 25.06.2020 г. на основание чл. 143, ал. 15 от Закона за движение по пътищата  – в регламентирания двумесечен срок от придобиването на моторното превозно средство собственикът му не е  изпълнил задължението си да го регистрира/.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе