Пожар в къща в село Овчарово унищожи част от къщата и покъщнина

Два екипа служители на РСПБЗН-Търговище с два противопожарни автомобила са се отзовали на получен на 17.01.2021 г. в 12,12 ч. сигнал за възникнал пожар в стая на къща в с. Овчарово, община Търговище. Това съобщавта от пожарната служба в област Търговище.

В резултат на инцидента е унищожена около 80 кв. м разгърната площ от сградата, около 90 кв. м покривна конструкция, техника, мебели, домакинско имущество. Вероятната причина за възникване на пожара е неправилно ползване на отоплителен уред – вследствие на недобро изолиране от каратавана на комин и кюнци. Последните са се запалили, като огънят бързо се  разпространил. За погасяването му са използвани 9 000 л вода.

За периода от от 8,30 ч. на 15.01.2021 г. до 8,30 ч. на 18.01.2021 г. служители на РСПБЗН-Търговище, РСПБЗН-Попово и РСПБЗН-Омуртаг са погасили без преки материални загуби няколко пожара в коминни тела, възникнали поради неправилно ползване на отоплителен уред – в апартаменти на ул. Скопие“, на бул. „Трети март“, на ул. „Васил Петлешков“ и на ул. „Панайот Волов“ в гр. Търговище, в къща в с. Кръшно, община Търгховище, в ловна хижа в с. Голямо Градище, в апартамент на ул. „Родопи“ в гр. Омуртаг. Без преки материални загуби е погасен и пожар в метален контейнер на ул. „Г. Бенковски“ в гр. Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе