В Община Търговище стартира кампанията за плащане на местни данъци и такси с 5% отстъпка до края на април

Започва кампанията за плащане на местните данъци и такси за 2021 г. в община Търговище. 5 % отстъпка от пълния им годишен размер ще получат гражданите, платили в срок до 30 април налозите върху недвижимите имоти, превозните средства и таксата за битови отпадъци. Срокът за плащане на патентния данък с 5 % отстъпка е 31 януари.

И през тази година ще се проведе традиционният жребий с предметни награди на Община Търговище. 40 домакински електроуреда ще бъдат разпределени между платилите пълния размер на налозите си до края на април.

Припомняме, че съгласно закона, данъците върху превозните средства, недвижимите имоти, както и таксата за битови отпадъци, могат да бъдат платени на две равни вноски – до края на юни и на октомври. Срокът за плащане на таксата за притежаване на куче е 31 март.

Призоваваме гражданите да заплащат дължимите суми по електронен път. Сметката на Община Търговище е: IBAN: BG60UBBS80028413869000, банка: ”ОББ” АД – клон Търговище. Отбелязва се и код за вид плащане: Данък върху недвижимите имоти: 442100; Такса за битови отпадъци: 442400; Данък върху превозните средства: 442300; Такса за притежаване на куче: 448013.

Задълженията може да се платят в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите на отдел „Местни данъци и такси” в Центъра за административно обслужване на Общината. Сумите могат да бъдат заплатени и на касите на Изипей /Easypay/, на уебстраницата www.epay.bg, както и на касите на „Български пощи” ЕАД.

Размерът на дължимите данъци и такси може да бъде проверен на уебсайта на Община Търговище, чрез издаден от отдел „Местни данъци и такси“ ПИК код. Допълнително информация може да се получи на тел. 0601 68 755 в отдела.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе