Община Търговище обявява конкурс за управлението на две социални услуги

Община Търговище обявява конкурс за управлението на две социални услуги за период от 5 години. Това са Център за социална рехабилитация и интеграция и Защитено жилище за лица с умствена изостаналост.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция е с капацитет от 30 места. В него се подпомагат жени, мъже и деца – жертви на домашно насилие. Предоставя се социално, психологическо и юридическо консултиране.

Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост е с капацитет от 8 места. То е социална услуга от резидентен тип, в която пълнолетни лица водят относително независим живот, подпомагани от професионалисти.

Сред изискванията към кандидатите е да притежават опит в управлението на социални услуги в общността от резидентен тип. Те трябва да имат и необходимото техническо оборудване и квалифициран персонал, съгласно нормативните изисквания. Те трябва да представят и програма за развитието на услугите.

Документи за участие в конкурса се подават в Центъра за административно обслужване на Общината. Срокът за кандидатите да управляват Центъра за социална рехабилитация и интеграция е 10 март, за Защитеното жилище – 2 април.

Списък с всички необходими документи и изисквания за участие в конкурса е публикуван в сайта на Община Търговище.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе