Община Търговище публикува избирателните списъци за изборите за народни представители

Община Търговище публикува на своя уебсайт избирателните списъци на гласоподавателите в общината във връзка с предстоящите избори за народни представители на 4 април. Всеки избирател може да провери включен ли е в тях. Справки могат да се правят и на телефоните в отдел ГРАО: 0601/6 87 53 и 0601/6 87 60.

При установяване на несъответствия, гражданите могат да подадат заявление за отстраняване на непълноти и грешки в срок до 27 март. До 20 март пък се подават заявленията за вписване в избирателния списък по настоящ адрес. Също до 20 март е срокът гражданите с трайни увреждания да заявят желанието си да гласуват в подвижна избирателна кутия. Те трябва да приложат и решение на ТЕЛК/НЕЛК за здравословното им състояние. Съгласно Изборния кодекс, такава секция се образува при заявяване на желание от поне 10 избиратели.

Всички заявления могат се подават в отдел ГРАО в Общината или онлайн, подписани с електронен подпис, на e-mail: [email protected]. Документите могат да бъдат изпратени и чрез системата за сигурно електронно връчване на Държавна агенция „Електронно управление“.

Освен онлайн, със заповед на кмета са определени и места, където избирателните списъци ще бъдат обявени. За територията на град Търговище това са клубовете на пенсионера и Центърът за административно обслужване на Общината. В селата те ще бъдат поставени в сградите на кметствата.

Избирателните списъци, заповедта на кмета, както и образци на всички заявления, са публикувани тук.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе