Продължава набирането на потребители за социалната услуга „Асистентска подкрепа“ в Търговище

Община Търговище продължава набирането на потребители за новата социална услуга „Асистентска подкрепа“. До момента 79 души са заявили желание да я получават. Капацитетът й е 139 потребители.

Услугата се разкрива в изпълнение на Закона за социалните услуги и ще функционира като делегирана от държавата дейност. Тя включва ежедневна подкрепа в домашна среда до 4 часа на ден. Специално нает и обучен персонал ще оказва подкрепа на потребителите при самообслужване, движение и придвижване, както и в изпълнение на домакинските дейности.

Потребители могат да са: лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност; деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ, които не ползват асистентска подкрепа, помощ за осигуряване на асистентска подкрепа или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на друг закон.

Кандидатите трябва да подадат заявление по образец, копие на експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК, копие на медицински протокол на ЛКК и  копия от други медицински документи, ако са налични такива. Документи се подават в Центъра за административно обслужване на Общината всеки работен ден, от 08:30 до 17:00 часа.

Допълнително информация може да се получи на телефони 0601/68 733 и 0601/ 68 739 в Община Търговище.

Образец на заявлението може да бъде изтеглен от уебсайта на администрацията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе