Предлагат мерки в помощ на собствениците на заведения в община Търговище

Мерки в помощ на собствениците на заведения в община Търговище ще бъдат внесени за разглеждане на предстоящата сесия на Общинския съвет. Това обяви днес пред медии кметът д-р Дарин Димитров.

„За периода до края на март предлагаме освобождаване от таксите за ползването на открити търговски площи или т. нар. „тротоарно право“. За периода от април до юни пък ползвателите ще заплащат 50% от дължимата такса“, разясни кметът.

Към момента 83 заведения в общината имат такива разрешителни. В случай че има нови желаещи да ползват открити площи, те също ще плащат по-ниски такси.

„Наполовина ще бъде намалена и таксата за битови отпадъци от 1 януари до 31 март за обектите, преустановили своята дейност заради въведените противоепидемични мерки“, допълни д-р Димитров.

В докладната до Общинския съвет се предлага и собствениците на заведения, наели общински имоти, да заплащат с 50% по-ниски наемни вноски от април до края на годината.

„Мерките са в изпълнение на постъпило при нас искане от Сдружението на заведенията в България. Целим да се погрижим за хората, работещи в този сектор. Смятам, че предложението ще бъде подкрепено от всички общински съветници“, заяви кметът.

Заседанието на Общинския съвет ще се проведе на 25 март.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе