Община Търговище проучва нагласата на родителите да заплащат таксите за хранене в детските градини онлайн

Община Търговище провежда анкета сред родителите на децата в общинските детски градини за нагласата им да заплащат таксите за дейностите по хранене онлайн. Проучват се и предпочитаните от тях начини за превод на сумите – чрез електронно банкиране, система за електронни плащания, виртуален ПОС терминал и други.

Срокът за попълването на онлайн анкетата е 21 март, включително. Родителите могат да получат достъп до нея чрез директорите на детските заведения, в които са записани децата им.

Резултатите ще послужат при избора на метод или софтуер, чрез който да се превеждат сумите.

Припомняме, че, за да осигури по-широк достъп до предучилищно образование, през януари Общинският съвет прие облекчения в таксите за дейностите по хранене в градините за периода на учебното време. В резултат, родителите на 628 от общо 1700 деца, записани в детските заведения, заплащат от 30 до 50% по-ниски такси.

Напълно освободени от такси по правилата на Наредбата са родителите на 283 деца. Таксите на други 300 пък се заплащат със средства, осигурени по проект към Министерството на образованието и науката.

 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе