В ход са ремонтите на улици от капиталовата програма на Община Търговище

В ход са ремонтите на уличната мрежа в Търговище, заложени в капиталовата програма на Общината за 2021 г. Обновени ще бъдат общо 23 улици на територията на града. Средствата за ремонтите възлизат на 2,66 млн. лв.

Вече обновена е ул. „Първи май“ – от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Паисий“. Частта й от ул. „Паисий“ до ул. „Палаузов“ пък бе асфалтирана през 2020 г.

В момента текат и подготвителни дейности преди полагането на новата настилка на улиците „Хан Крум“, „Бистрица“, „Росица“ и „Ген. Янков“.

Припомняме, че другите улици, включени в капиталовата програма, са: „Ген. Столетов“, „Охрид“, „Добрич“, „Вършец“, „Васил Априлов“, „Петър Парчевич“, „Здравец“, „Поп Сава Катрафилов“ – от ул. „Спиридон Грамадов“ до ул. „Екзарх Йосиф“; „Черно море“; „Сливница“; „Радецки“; „Гълъбец“; „Драгоман“, обслужващи улици към бл. 1, бл. 2 и бл. 25 в кв. „Запад“, обслужваща улица към жилищни блокове 16, 18, 20 на ул. „Скопие“.

Продължава работата и по реконструкцията на бул. „Трайко Китанчев“ по „Региони в растеж“ и входната артерия „Никола Маринов“. Тя се реновира със средства, отпуснати от държавата по искане на кмета.

Предстои да започнат и дейности по обновяването на общо 8 улици в селата Голямо Соколово, Лиляк, Подгорица, Буховци, Преселец, Надарево и Дългач и квартал Въбел.

Ремонтите и средствата за тях са гласувани от Общинския съвет с приемането на бюджета за годината през януари.

 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе