Ученически конкурс за превенция на употребата на наркотични вещества обявяват в Търговище

Конкурс за рисунка, мултимедийна презентация, есе и разказ, на тема „Наркотиците – един пропилян живот“, обявяват Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център – Търговище. Поводът е Световният ден за борба с наркоманиите, който се отбелязва на 26 юни.

В конкурса могат да участват ученици от V до ХІІ клас от община Търговище. Те ще бъдат разпределени в различни възрастови групи. В категорията за рисунка те са от V до VIII и от IX до XII клас. В тази за мултимедийна презентация – от VІ до VІІІ и от ІX до ХІІ клас. В категориите за есе и разказ могат да участват учениците от VIII до XII клас.

Участието във всички категории е индивидуално. Всеки ученик може да участва с 1 творба. Те трябва да бъдат надписани с трите имена, училище, клас, телефон за връзка и e-mail адрес на участника.

Срокът за включване в конкурса е 10 юни. Рисунките се изпращат на адрес: гр. Търговище, пл. „Свобода“, Община Търговище, II тяло, ет. 4, стая № 3 – за Общински съвет по наркотични вещества. Есетата, разказите и мултимедийните презентации се изпращат на e-mail: [email protected].

Предметни награди ще получат първите трима класирани във всяка от възрастовите групи в различните категории.

Допълнително информация може да се получи на телефони: 0885 68 17 04 и 0601/6 87 67.

Условията за участие са публикувани в уебсайта на Община Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе