Горди членове от Търговище на клуб “Успелите деца на България“

Трима ученици от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище са членове на клуб „Успелите деца на България” за 2020 година на Фондация „Димитър Бербатов”, одобрени сред хиляди постъпили номинации от цялата страна. Това са:

  • Фиген Шенол – XI a клас, профил „ Изкуства – клас поп пеене“
  • Захари Свиленов – XI в клас, профил „ Природни науки“
  • Александра Петрова – IX б клас, профил „ Хуманитарни науки“

Те са номинирани в област „Изкуства – поп пеене“. Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ се гордее със своите таланти, одобрени от клуб „Успелите деца на България“ 2020. Училищното ръководство поздравява Фиген, Захари и Александра, както и техния вдъхновител и мотиватор Десислава Станкова – вокален педагог, старши учител по музика.

Фондация “Димитър Бербатов” е първата институция в България, учредила годишни награди за ученици, включително за най-малките. Проектът предвижда отличаване не просто на талантливи, а на изявяващи се деца – тези, които освен че усъвършенстват заложбите си, ги проявяват в състезания с други деца. За тринадесета поредна година най-много деца имат постижения в сферата на изкуствата. Целите на проекта са да създава сред децата нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия; да стимулира развитието им в различни области; да ги мотивира да търсят изява; да намалява агресията и насилието сред подрастващите чрез пренасочване на енергията им в градивна посока. “За нас е важно децата да са горди от своите постижения и да искат да ги споделят с широк кръг от хора, като за целта са готови да спазят правилата на номиниране. Да се създаде отношение към спазването на правила е част от смисъла на проекта. В този процес основен наш партньор са родителите! Талант, работа, изяви, постижения, устойчиво развитие и спазване на правила – това се стреми да поощрява нашият проект. До края на април номинациите на децата с постижения в изкуствата, науките и спорта през миналата година ще се оценяват от експертно жури. След оценяването ще бъдат излъчени 27 финалисти за Голямата награда, а 9 от тях ще я спечелят” – споделя Димитрина Ходжева, изпълнителен директор на Фондация “Димитър Бербатов”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе